Lenjerii de pat cu motive si cusaturi de inspiratie traditionala din Transilvania

Exista un fenomen care ia amploare: ne dorim lucruri cat mai moderne in casele noastre si ajungem sa nu ne mai cunoastem traditiile. Cand si de ce a aparut aceasta tendinta e greu de spus, dar e timpul sa luam masuri: reintoarcerea la traditii, dar adaptandu-le la pretentiile modern. Este solutia cea mai buna de a imbina traditionalul cu modernul. Si ce ocazie mai potrivita de a deschide acest subiect decat 1 Decembrie?

lenjerii-din-bambus

Cate lucruri stii despre motivele si cusaturile traditionale din Transilvania? Cel mai probabil nu multe, mai ales daca esti din alta regiune a tarii. Poate doar daca esti pasionat de subiect stii mai multe.

Una dintre cel mai des intalnite tipuri de cusaturi in zona Transilvaniei il reprezinta cusatura in X. Tehnica aceasta este foarte complexa, motiv pentru care atunci cand privim o astfel de cusatura ni se pare ca vedem romburi. Efectul optic este pe masura complexitatii!

Culorile predominante sunt rosul aprins, negrul si albul, desi putem intalni si galbenul ori verdele in nuante naturale.

Aminteam mai devreme de imbinarea dintre traditional si modern. Acest lucru este posibil intr-o maniera inedita, la care probabil nu te gandeai: lenjeriile de pat. Si nu ma refer aici la asternuturi din lada de zestre a bunicii, ci la lenjerii din bambus in amestec cu bumbac. Lenjerii produse in Romania.

Rezultatul este unul surprinzator: motivele traditionale din Transilvania sunt imprimate pe materiale moderne, inovatoare. Confortul sporit, moliciunea materialului si senzatia placuta la atingere sunt garantate de fibrele naturale din compozitia lenjeriei(bambus si bumbac), iar designul inedit este reprezentat chiar de aceste motive traditionale transilvanene. O astfel de lenjerie nu are cum sa treaca neobservata!

Ce spui: te-am facut curios in ceea ce priveste motivele traditionale? Ti-ar placea sa iti personalizezi dormitorul cu o astfel de lenjerie deosebita?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *