Lenjerii de pat din flanel

Pentru multi dintre noi cuvantul “flanel” este sinonim , inca din copilarie, cu calduros. Si pe buna dreptate, flanelul este un tip de bumbac 100% cu o consistenta considerabila si placuta la atingere.

Asa cum atunci cand este vreme rece ne imbracam corespunzator, tot asa ar trebui sa procedam si cu patul nostru. Motivul e acelasi: vrem sa ne incalzim. Pentru proprietatea sa de a incalzi, flanelul este utilizat in confectionarea lenjeriilor de pat, a paturilor si chiar a pijamalelor. O lenjerie flanel nu doar te va incalzi in perioada rece, dar va lupta si impotriva umiditatii. Cu o asemenea lenjerie patul va fi mai primitor, iar odihna mult mai placuta.

Magazin saltele Noapte Buna - Lenjerie Flanel Dream galbena marca Dormisete

Multi clienti prefera sa achizitioneze lenjerii din flanel pentru moliciunea materialului si atingerea placuta. Un alt motiv pentru care aceste lenjerii sunt placute este ca sunt confectionate din fibra naturala 100%, garantie a calitatii si a protectiei impotriva alergiilor.

Lenjeria flanel este optiunea ideala pentru sezonul rece (toamna-iarna) , in timp ce o lenjerie din satin, spre exemplu, este potrivita pentru primavara-vara. Fiecare material are anumite proprietati specifice care il recomanda pentru un anumit sezon sau altul. Motivele pentru care ar trebui sa alegi lenjeria din flanel pentru sezonul rece sunt: fibrele naturale din care sunt confectionate (fara amestec de fibre sintetice), moliciunea si pufosenia materialului si proprietatea de a incalzi. Si totusi, un lucru mai putin cunoscut este acela ca exista un anumit tip de flanel mai subtire care poate contribui la confort si in sezonul cald.

Cum recunosti o lenjerie din flanel calitativa? Daca in cazul altor tipuri de lenjerii criteriul il reprezinta numarul de tesaturi, calitatea flanelului este data de greutatea pe cm patrat. Cu cat aceasta greutate este mai mare, cu atat lenjeria va fi mai moale si mai calduroasa.

Desigur, pe langa calitatea materialului din care este confectionata o lenjerie de pat, un aspect important este si modelul acesteia. De preferat sunt modelele geometrice indraznete si multicolore. Gradul de confort si calitatea pe de-o parte, culori si modele placute ochiului, iata caracteristicile lenjeriei de pat ideale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *