Saltele Domusflex pentru un somn odihnitor

Prinsi de activitatile cotidiene, din pacate, nu mai avem timp sa acordam atentia cuvenita somnului. Cu toate acestea, eficienta activitatilor pe care le desfasuram zilnic depinde in mare masura de calitatea odihnei nocturne. Magazinul de saltele Noapte Buna va propune modele de saltele Domusflex pentru un somn linistit si revigorant.

Importanta alegerii saltelei potrivite pentru corpul tau

Durata medie a somnului de care avem nevoie este de circa 8 ore pe noapte, altfel spus, o treime din viata o petrecem dormind. Somnul este fundamental pentru recuperarea energiilor consumate in vederea sustinerii activitatilor zilnice.

E cam dificil sa avem parte de odihna, daca patul nu se prezinta in cele mai bune conditii iar salteaua nu este in masura sa ne asigure o postura corecta. Durerile de spate sunt tulburari preocupante pentru multe persoane, iar aici varsta nu prea este un factor care sa confere siguranta. Fara sa fac referinta la toate cauzele ce le determina, cunoscute de specialistii in halate albe, unele, cu siguranta, au legatura cu pozitia coloanei din timpul somnului. Iar comoditatea pozitiei la orizontala este conditionata de tipul patului dar si de saltea.

Cum alegem salteaua perfecta?

Fara sa ne lasam ghidati de trendurile de moment, in alegerea saltelei perfecte, trebuie sa avem ca punct de plecare exigentele propriului corp. Adeseori ne trezim mai obositi decat eram inainte cu o seara sau ne intoarcem de pe o parte pe alta toata noaptea. Desigur ca ”vinovate” pot fi insomniile cauzate de factorii emotionali, problemele alimentare, starea de sanatate, etc. Apeland la tehnicile potrivite, calitatea somnului poate fi vizibil imbunatatita.

Noapte Buna

saltea ergonomica andreea
saltea ergonomica andreea

Cand ne hotaram sa schimbam vechea saltea cu una noua, este bine sa avem in vedere cateva dintre functiile pe care aceasta trebuie sa le indeplineasca, legate de confort, ergonomie si igiena. O saltea confortabila si ergonomica ii permite corpului sa se adapteze la suprafata orizontala in cel mai natural mod. Conditia de igiena garanteaza odihna intr-un mediu sanatos, fara ca functia respiratorie sa fie afectata de prezenta bacteriilor sau acarienilor.

Care este salteaua ideala?

Obiceiurile din timpul somnului, cat si caracteristicile fizice ale fiecaruia dintre noi difera de la individ la individ, astfel ca alegerea saltelei trebuie sa tina cont de acestea. Daca, de exemplu, avem probleme cu spatele, ar fi indicata o saltea ortopedica, evitand astfel traumele la nivelul coloanei din cauza unei pozitii incorecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *