Spune-mi cum dormi ca sa iti spun ce personalitate ai!

Daca in viata de zi cu zi reusim sa ne ascundem defectele sau trairile negative si sa jucam diverse roluri, lucrurile stau altfel cand vine vorba de somn. Mai exact, in timpul somnului suntem noi insine, nu avem cum sa ne trucam comportamentul. Plecand de la aceasta premisa, cercetatorii au descoperit ca exista stranse legaturi intre pozitia corpului nostru in timpul somnului si personalitatea noastra. Mai mult, pozitia in care dormim ofera indicii despre cum gandim, simtim si ne comportam. Asta te pune serios pe ganduri, nu?

pozitii-somn

S-a stabilit ca exista 6 pozitii frecvente in care oamenii dorm si ca fiecare spune multe despre noi.

1.Pozitia fatului este cea mai comuna pozitie. Presupune dormitul pe o parte, cu genunchii spre piept si cu mainile imbratisand perna. Ganditi-va la pozitia fatului in pantecul mamei sale.

Cei care dorm astfel sunt persoane puternice la prima vedere, dar sensibile si chiar introvertite o data descoperite. Acea aparenta siguranta si putere nu sunt altceva decat un scut de protectie. Nu se vor deschide imediat in fata unei persoane pe care a cunoscut-o, dar daca le-ai castigat increderea, vor deveni relaxati si in elementul lor. Aceste persoane sunt dornice de confort si siguranta, intocmai unui fat.

2.Pozitia trunchi de copac este cea in care persoana doarme intinsa pe o parte, dar cu mainile pe langa corp.

Daca cineva apropiat doarme asa, atunci cred ca esti de acord cu ce se spune despre ei: sunt sociabili si de incredere, plus ca au incredere in oameni(lucru care poate fi un dezavantaj). Uneori tind sa fie incapatanati si autoritari, de aceea sunt buni conducatori.

3.Pozitia soldatului inseamna dormitul pe spate, cu picioarele drepte si mainile intinse pe langa corp.

Persoanele care adopta aceasta pozitie in timpul somnului sunt calme, nu vorbesc mult si nici nu se exteriorizeaza prea mult in fata celorlalti. Sunt foarte pretentiosi cu cei din jur si chiar cu ei insisi.

4.Pozitia stea  este cea in care dormi intins pe spate, cu mainile indoite si indreptate spre perna.

Cei care dorm in pozitia stea sunt prietenosi prin definitie, oameni care se fac imediat placuti si buni ascultatori. Sunt gata oricand sa te ajute, dar nu le place atentia, prefer sa stea “in spatele reflectoarelor”.

5.Pozitia “cadere libera” se refera la cei care dorm pe burta, cu mainile in sus, de parca ar fi aterizat in pat.

Cei care dorm in aceasta pozitie sunt increzatori in propriile forte, extrovertiti , dar pot ajunge sa fie prea increzatori si chiar aroganti. Nu raspund bine la critici pe care le iau ca atac la persoana si se enerveaza destul de rapid.

6.Pozitia tintasului sau pozitia in care dormi pe o parte cu ambele maini in fata este caracteristica personelor deschise la noutati, dar care iau decizii dupa ce au cantarit bine avantajele si dezavantajele. Sunt oameni care rareori se razgandesc sau isi schimba pozitia in anumite situatii.

Tu cum dormi? Ai acordat importanta acestui aspect pana acum?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *