Tipuri de material de acoperire pentru saltele si beneficiile lor

Despre cat de importanta este salteaua pentru obtinerea unui somn de calitate nu cred ca trebuie sa mai spunem multe. Insa ce inseamna o saltea de calitate? Care sunt acele criterii in functie de care putem spune despre o saltea ca este cea potrivita?

In cele ce urmeaza ne vom concentra atentia asupra unui aspect esential: materialul de acoperire pentru saltele. Vom incerca totodata sa evidentiem cateva beneficii ale fiecarui tip de material.

Iata asadar cele mai cunoscute tipuri de material de acoperire pentru saltele si beneficiile lor:

1.Bumbac

Bumbacul este poate cel mai cunoscut si cel mai utilizat material textil. Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au descoperit nenumaratele beneficii ale acestui material. De-a lungul timpului, acesta a fost folosit ca atare sau in amestec.

Acelasi lucru este valabil si in ceea ce priveste saltelele. Fie ca vorbim despre bumbac 100, fie de bumbac in amestec, saltelele acoperite cu acest tip de material ofera o serie de beneficii, cum ar fi: este delicat cu pielea, este rezistent in timp, permite o buna aerisire, fiind o fibra naturala, impiedica transpiratia, regland temperatura.

bio cotton
Material acoperire bio-cotton

 

  1. Aloe Vera

Aloe Vera este cunoscuta pentru beneficiile aduse sanatatii. Materialul de acoperire cu microcapsule de Aloe Vera ofera un grad ridicat de protectie impotriva acarienilor si microorganismelor, ceea ce inseamna un risc mai mic de alergii. Deci si pielea va fi protejata, pe langa un somn mai bun.

In plus, materialul cu Aloe Vera face ca salteaua sa nu se umezeasca, pastrandu-se uscata, deci spuneti adio transpiratiei si umiditatii excesive!

 

  1. Silver

Inca din vremea romanilor argintul era folosit pentru vindecarea ranilor sau pentru purificare apelor. In prezent, medicina utilizeaza frecvent argintul, in diverse instrumente si proceduri.

Oamenii au mers mai departe si au creat inclusiv saltele cu material de acoperire cu ioni de argint. Beneficiile unui astfel de material sunt nenumarate: impiedica aparitia microorganismelor, are proprietati antiseptice, fiind un bun dezinfectant, elimina mirosurile neplacute, precum cel al transpiratiei.

 

  1. Casmir

Cand spui Casmir spui caldura. Aceasta fibra se obtine din parul de capra din zona Kashmirului, ceea ce o face sa fie o fibra luxoasa si scumpa. Este totodata moale si placuta la atingere. Saltelele acoperite cu Casmir sunt placute la contactul cu pielea, ofera confort si dau senzatia de caldura,

 

  1. Cooler

Tehnologia Cooler este una inovatoare care se remarca printr-o capacitate ridicata de racire, mai mare decat a oricarei alte fibre(naturala sau sintetica). Pe langa capacitatea de termoreglare, Cooler este si un material antialergic si antitranspirant.

 

  1. Linen

Aceasta tesatura se obtine din tulpini de in, deci vorbim despre un material natural. Asa cum stim din cazul hainelor, inul lasa pielea sa respire, este usor si ofera confort. Exact aceleasi beneficii le are si materialul de acoperire a saltelelor Linen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *