Tipuri de spuma poliuretanica

De alegerea, mai mult sau mai putin inspirata, a saltelei va depinde in mare masura calitatea somnului. Este principalul motiv pentru care alegerea unui anumit tip de saltea nu trebuie sa fie facuta la intamplare, ci dupa o cunoastere a caracteristicilor si beneficiilor oferite.

Tot mai multi consumatori aleg sa achizitioneze saltele din spuma poliuretanica(foam), insa putini dintre acestia stiu exact care sunt tipurile de spuma si beneficiile fiecarui tip. De ce este importanta cunoasterea acestor aspecte? Raspunsul este cat se poate de simplu: materialul din care este confectionata o saltea este principala caracteristica de care se tine cont in stabilirea calitatii acesteia. Si asta pentru ca de materialul saltelei, coroborat cu densitatea ei depind o serie de alte caracteristici, cum ar fi: fermitatea saltelei, modul in care este sustinuta(sau nu) coloana vertebrala, transmiterea vibratiilor in cazul dormitului alaturi de o alta persoana, etc.

Desi o saltea este cunoscuta sub denumirea generica de saltea din spuma poliuretanica, trebuie mentionat ca poate fi vorba despre spuma clasica, despre spuma cu memorie de forma(cunoscuta si sub denumirea de vascofoam) sau despre o combinatie intre cele doua tipuri mentionate.

 

Structura saltea spuma poliuretanica
Structura-lisabona-aquagel-airfresh-memory-foam-4

Principala diferenta dintre cele doua tipuri de spuma este densitatea, astfel: o saltea din vascofoam poate avea o densitate de pana la 3 ori mai mare decat una cu spuma clasica(80-85 kg/m³, fata de 25-30 kg/m³). Cum se resimte aceasta diferenta? In fermitati diferite sau, altfel spus, de densitate depinde cat de ferma este salteaua respectiva.

Oricare dintre tipurile de spuma asigura o sustinere corecta a coloanei vertebrale in timpul somnului. Daca cea clasica asigura miscari naturale in timpul somnului, cea memory face mai mult: distribuie uniform greutatea corpului. Optiunea pentru un tip sau altul depinde de gradul de confort si de preferinta pentru o saltea mai ferma(spuma clasica) sau, dimpotriva, pentru una mai flexibila(memory foam).

In general, ambele tipuri de spuma ofera o buna independent fata de partenerul de somn, adica nu transmit vibratiile generate de miscarile acestuia in timpul noptii. Saltelele din spuma memory exceleaza la acest capitol.

Un alt beneficiu al saltelelor din spuma este rezisenta lor in timp. Materialul previne deformarea saltelei, astfel incat te vei bucura mai mult timp de aceasta.

In concluzie, saltelele cu spuma poliuretanica sunt saltele de calitate care asigura un somn de calitate. Alegerea intre o spuma clasica sau una cu memorie de forma este strict legata de preferintele si nevoile clientului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *